lørdag 27. oktober 2007

Virgina Tech vs Boston College

Torsdags kveld var det kvelds kamp på Lane Stadium. Stadion var fullstappa med 66000 tilskuere. Boston College ligger på andre plass på tabellen og VT "hokies" (som laget heter) ligger på åttende. Alt lå til rette for en kjempe kamp.
Det har ikke vært mange dager så lenge jeg har vært her bort som det har regnet men på Tordag var det være enn en høst dag i Trondheim Det hølja ned i bøter og spann og med en stadion uten tak så ble det en vått afære. Men ingen ting kunne stoppe tilskuerene.

Kampen var svært jevnt. Hokies fikk første touchdown i andre kvarter og med et field goal litt senere var de i ledelsen 10-0.
Dette holdt seg og helt til det var fire minuter igjen av kampen så hadde vi full kontroll. Men så sovnet forsvaret helt totalt og lot Boston inn og de fikk en touchdown. Stadion ble helt stille. det var nå 10-7. Får de flere poeng nå så vinner de eller så blir det ekstra omganger. Publikum jobbet maks for å støtte laget, konstant lyd for å forstyrre motspillerene.
Boston forsetter å presse og tar yard for yard. Med 11 sekunder igjen på klokken (etter 59 minutter og 49 sekunder spill) får de en touchdown til og vinner kampen 10-14. En kamp som vi trodde vi hadde taket på forandret seg helt i løpet av 4 minutter. Med kamper som denne så har jeg nå forstått hvorfor amerikanerne digger Amerikansk fotball.

Det må og nevnes at de er mye mer høflige. Når en motstander er nede så er det ingen som synger porcelen men de klapper når han reiser seg, og de er mye mer kritiske til eget lag. Quarter backen for mye pess når han ikke gjør det han skal. Mye mer en hva en fotballspiller gjør hjemme når han gjør en tabbe.

Men alt i alt en konge kamp med ikke fullt så konge resultat. Den som får muligheten til å oppleve en sånn kamp må absoultt gjøre det.